Jacob-Per E(dy)-Per E(dä)
Theo-Rasmus-Niclas-Robert-Max
Mert-Patrik

(Hugo, Markus, Matte, Perta, David)

Första fem är vi med, hungriga och ligger hyfsat bra i våra positioner. Sen slappnar vi helt plötsligt av och ger våra motståndare massa yta. City är inte sena på att utnyttja det. City-ikonen Anders Hultberg avlossar ett välriktat skott som ställer Andreas i mål och vi ligger undet för andra gången i år. Målet blir en nödvändig väckarklocka för samtliga orangea då vi genast tar kommandot och kommer till flera halvchanser. City har duktiga yttrar som hotar i omställningarna vilket tvingar Jakob att ta ett tidigt gult för att hindra en omställning. Vi gör 1-1 på hörna i minut 19; Max fina boll hittar Patriks panna och det är kvitterat. I övrigt består första halvlek av någon enstaka halvchans åt båda håll och på tok för mycket avblåsningar och gnäll. Svårspelat och småtråkigt att titta på.
Halvlekssnack med fokus på att fokusera på vårt. I andra ser City ut att tröttna något och blir långa, om detta är ett avsiktligt val för att kunna hota i omställningarna låter jag vara osagt. Vi trummar på men kommer inte upp i passningstempo, mycket för att vi blir stillastående och bolltittande. Vi kommer till flera fina inlägg men utan resultat, antingen täcks bollen ut till hörna eller så är vi inte på plats i boxen.
1-2 kommer istället med dryga kvarten kvar genom en invänding från Matte som genom fina kombinationer med Theo kan hitta Patrik centralt. Patriks känsla doja hittar en djupledslöpande Rasmus som kallt gör mål. Underbart!
Sista kvarten ligger City på för kvittering men det är vi som skapar de vassaste chanserna och här borde vi stängt matchen.
Roligt att se Markus i aktion, han gör det väldigt bra och kommer bli användbar framöver. Likaså Perta som är tillbaka efter skada, där har vi en måltjuv som kommer göra sina baljor. Bäst i oranget är dock Robert som löper kopiöst och mer eller mindre ensam stänger mitten; både i luften och på marken.

Nu tar vi nya tag för derbyt nästa vecka.